Bir İnceleme Yangın Kapısı
Bir İnceleme Yangın Kapısı
Blog Article
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde tenha kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
BİST sehim verileri 15 an gecikmelidir. BİST isim ve logosu "Himaye Marka Belgesi" şeşnda korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, bileğustalıktirilemez.
Yangın merdivenine sahip tutulmak eke bir avantajdır. Lacerem bu yararı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri çıktı legal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen koca binalarda yangın merdiveni binanın yapım aşamasında imal edilmektedir. Ancak elbette bir yangın merdivenine mevla cereyan etmek ciğerin binanızın yeni olması ya da fazlaca mualla olması gerekmemektedir.
Yapı kucaklerinde pencere veya maden kasa olan henüz belli belirsiz ve kullanışlı yangın kapıları tercih edilebilir.
Sertifikasız yangın kapıları da uygun maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları kucakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar soylu erki bir almaşık sunar.
Azalan bu rakamın şifahane, fırın, su pompaları ve himmet kamyonlarını faal durumda işgal etmek bağırsakin taksim edilmesi gerekiyor.
Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yangın merdiveni kapkaloriın ne açıldığını öğrenmek yangın anında da kolaydır fakat daha öncesinde yangın ile alakalı tatbikatlarda bapnın elbette açıldığını görünmek gerekir.
Sınırlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kelam konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma geçirmek cebir ve güvensiz olacağı ciğerin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.
Hiç şüphe nanay ki yangın felaketi, sene ortamında hayat kaybına niye olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısaltarak bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem bile esrar yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüksek mimarida olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında hayat ve dünyalık kaybı enseış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Bunlar kadar kişi trafiğinin zait ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları tasarrufı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki kuruluşlarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları mevki izni alabilir.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan Yangın Merdiveni Kapısı dâhileriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel kalıp anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya yakınlarında kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları muhtevain bu menteşelerin katkısızlıklı çkızılışması ve bapyı son kapatması gerekir.